01.02.2024 ALINAN KARARLAR

BELEDİYE MECLİSİNİN 01.02.2024 TARİHLİ ŞUBAT AYI

MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR

1. Belediye Meclisinin 04.01.2024 tarihli Ocak Ayı Meclis Toplantısı II. birleşimine ait Zabıt Özetinin okunan haliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  2. Belediyemize bağlı müdürlüklerin Gelir Ücret Tarifesine ait talepleri doğrultusunda 2024 yılında uygulanacak olan Gelir Ücret Tarifesine ekleme yapılmasını görüşülmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  3. Zabıta Müdürlüğü personeline 2024 yılında ödenecek maktu fazla mesai ücretinin belirlenmesi hususunun görüşülmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  4. Efeler Belediyesi Açık ve Kapalı Semt Pazar Yerleri Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yapılması hususunun görüşülmek üzere Meclis Hukuk Komisyonu ile Esnaf ve Pazar Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliğiyle karar verildi.
  5. Efeler Belediyesi iştiraki Zeybek Kreş Enerji Turizm İnşaat Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin nakdi sermaye artırımı talebinin görüşülmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  6. Efeler İlçesi Cumhuriyet Mahallesi 2332 ada 1 parselde imar planı değişikliği itirazının hususunun görüşülmek üzere Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  7. Efeler İlçesi Yılmaz köy Mahallesi 243 ada 1 parselin Güneyinde yer alan Park alalındaki taşınmazda İmar Plan değişikliği hususunun görüşülmek üzere Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  8. Efeler İlçesi Orta Mahalle 803 ada 31, 44, 45, 46 parseller, 808 Ada 5 Parsel, 818 Ada 48, 49, 50 parseller ie Tepecik Mahallesi 199 Ada 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9 parsellerde İmar Plan değişikliği hususunun görüşülmek üzere Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  9. Efeler İlçesi Tepecik Mahallesi 184 Ada 28, 128 Parsellerde İmar Plan değişikliği hususunun görüşülmek üzere Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  10. Mülga Aydın Belediyesinin Onaylı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Plan Notlarının içeriği zemin kat otopark ile ilgili 37. ve 38. Maddesinin plan notlarından çıkartılmasına dair plan değişikliği hususunun görüşülmek üzere Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  11. Mülkiyeti Efeler belediyesine ait, Aydın İli, Efeler İlçesi, Ata Mahallesi tapuda 1571 ada 72 parselde kayıtlı bulunan 235,58 m2 yüzölçümlü parsel üzerine yapım masrafları kendilerine ait olmak üzere taziye evi yapılması hususunun görüşülmek üzere Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  12. Yapılan açık oylama sonucunda Meclis İmar Komisyonu’na Ahmet KIZILKAYA, Altan KEMERCİ ve Mustafa TOLAN, Esnaf ve Pazar Komisyonu’na Umut Yener KÖSE, Ulaşım ve Turizm Komisyonu’ na Maşallah USLU, Tarım Komisyonu’na İlhan GÜNENDİ, Kültür, Sanat, Spor ve Engelli Komisyonu’na Oktay TOROS ve İsmail Hakkı GÜL seçilmişlerdir.

M.Fatih ATAY