02.07.2024 ALINAN KARARLAR

BELEDİYE MECLİSİNİN 02.07.2024 TARİHLİ TEMMUZ AYI

MECLİS TOPLANTISININ BİRİNCİ BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR

1. Belediye Meclisinin 07.06.2024 tarihli Haziran Ayı Meclis Toplantısı II. birleşimine ait Zabıt Özetinin okunan haliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

1. Hukuk Komisyonu üyeliğine, mevcut komisyon üyeleri ile birlikte süreyi tamamlamak üzere, Meclis Üyesi Hakan APAYDIN’ın seçilmesine oy birliği ile karar verildi.

1. Aydın Astim Organize Sanayi Bölgesinin Müteşebbis heyetine Belediye Başkanı Anıl YETİŞKİN’in asil, Meclis Üyesi Rıza YÖRÜYEN’in yedek üye olarak seçilmelerine oy birliği ile karar verildi.

1. Aydın  İli,  Efeler  İlçesi,  Ambarcık  Mahallesinde Kadastro ekipleriyle beraber görev yapmak üzere İrfan AYGÖRDÜ’nün belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.

1. Efeler İlçesinde kurulmuş olan birçok sanayi sitesi (1. Sanayi Sitesi, 2. Sanayi Sitesi, 3 Sanayi Sitesi, Astis Sanayi Sitesi) bulunmaktadır. Oto tamirhaneleri (boya, elektrik, motor, kaporta vs.) oto aksesuar, motosiklet tamirhanesi, oto yıkama (susuz dahil), yağlama, oto döşeme atölyesi, oto lastik tamirhanesi, marangoz, mobilya imalatı, demirci-alüminyum-pvc doğrama atölyeleri, halı yıkama işletmesi ve oto ekspertiz, oto ses sitemleri satış ve montaj, mobilya döşeme atölyesi açmak için işyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı müracaatında bulunulması halinde bu işletmeler için ayrılmış yerler olduğundan öncelikle kendi türündeki işyerlerine mahsus sanayi bölgelerinde kurulmasını sağlamak amacıyla bu yerlere yönlendirilmesi, Efeler İlçesindeki Merkez Mahalleler ve mahalleye dönüşen beldelerde, vatandaşlarımızın mesken olarak kullandığı yerleşim alanları içerisinde bahse konu işletmelere yeni ruhsat verilmemesi ve yerleşim alanları içinde önceki zamanlarda açılmış bu tip işyerlerinin ruhsat devri yapılmaması hususunda Belediye Meclisince alınmış olan 04/01/2018 tarih ve 21 sayılı Meclis Kararına, meclis kararından önce müracaat ederek ruhsatlandırılmış işyerlerinin müktesep haklarının korunması amacıyla, bir defaya mahsus devir hakkı verilmesi, ayrıca vefat eden işletme sahibinin kanuni mirasçısına intibak hakkı verilmesi maddelerinin eklenerek, söz konusu 04/01/2018 tarih ve 21 sayılı Meclis Kararının bu şekilde tashihine toplantıya katılan üyelerin çokluğu ile karar verildi.

1. Avrupa Birliği finansmanı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından nihai faydalanıcı olan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde yürütülen Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesinde, Proje Koordinatörü olarak Sibel ERBAŞ’ın asil, Ayfer GÜNDÜZ’ün yedek olarak görevlendirilmesine oy birliği ile karar verildi.

Anıl YETİŞKİN

'; print_r($page);*/?>