3. Efeler Gastronomi Festivali Programı
8 MART 2024 CUMA
14:00 AÇILIŞ TÖRENİ
MEHMET FATİH ATAY (EFELER BELEDİYE BAŞKANI)
SERGI/KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL DÜNYANIN BÜTÜN RENKLERİ
İZMİR İŞ KADINLARI DERNEĞİ (İZİKAD)
TADIM
Aydın Ticaret Borsası Zeytinyağı Tadım Paneli (Gün boyu)
14:00
STANDLARIN AÇILIŞI
14:15
MUTFAK ATÖLYESİ VE SÖYLEŞİ
DARIO BELMONTE (ŞEF)
FRANCESCO SERNICOLA (ŞEF)
CARMINE PIERNO (ŞEF)
15:00 SÖYLEŞİ
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE EFELER'Lİ ÜRETEN KADINLAR KONUŞUYOR
Moderatör: Havva ÇETİNTÜRK (Öğretmen/Yemek Araştırmacısı/Yazar)
Konuşmacı: Hüsniye VARHAN (Üretici Kadın)
Konuşmacı: Dilek YILDIZ (Üretici Kadın)
16:00 YARIŞMA YEMEKLER YARIŞIYOR
1. BÖLÜM ZEYTİNYAĞLILAR
17:00 ZEYBEK GÖSTERİSİ
18:00
Kamil Kaya Sanat Merkezi
Ritim Topluluğu
9 MART 2024 CUMARTESİ
SERGI/KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL DÜNYANIN BÜTÜN RENKLERİ
İZMİR İŞ KADINLARI DERNEĞİ (İZİKAD)
TADIM: Aydın Ticaret Borsası Zeytinyağı Tadım Paneli (Günboyu)
10:00 STANDLARIN AÇILIŞI
12:00 MUTFAK ATÖLYESİ VE SÖYLEŞİ
HEM KIRMIZI HEM DE YEŞİL MICHELIN YILDIZLI OD URLA RESTORAN'IN MÜTHİŞ HİKAYESİ
13:30 SÖYLEŞİ: MUTFAK SANATI
Moderatör: Serdar ÇELENK (Ege Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı)
Konuşmacı: Prof. Dr. Seda GENÇ (Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı) Konuşmacı: Dr. Mehmet KAHYAOĞLU (Sanat Tarihçi)
14:30 SÖYLEŞİ: EFELER'DE DOĞAL BESLENME
Moderatör: Nedim ATILLA
(Slow Food Türkiye Kurucu Lideri)
Konuşmacı: Müge ÇAKIR
(BİTOT GÖNÜLLÜSÜ - Batı İzmir Topluluk Destekli Tarım)
Konuşmacı: Prof. Dr. Ömer ÖZÜTEMİZ
15:30 SÖYLEŞİ
MUTFAK ATÖLYESİ VE SÖYLEŞİ: KADININ KALESİ MUTFAK
Elif EDES
(Televizyon Yapımcısı - Şef)
16:30 MUTFAK ATÖLYESİ VE SÖYLEŞİ
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
KUŞADASI TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ BÖLÜMÜ
Okan Umut ŞİMŞEK (Öğretim Görevlisi) ve Öğrencileri
17:30 YARIŞMA
YEMEKLER YARIŞIYOR
2.BÖLÜM ET YEMEKLERİ
18:30 ROMAN GÖSTERİSİ
10 MART 2024 PAZAR
SERGI/KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL DÜNYANIN BÜTÜN RENKLERİ
İZMİR İŞ KADINLARI DERNEĞİ (İZİKAD)
TADIM: Aydın Ticaret Borsası Zeytinyağı Tadım Paneli (Günboyu)
10:00 STANDLARIN AÇILIŞI
13:30 SÖYLEŞİ: DOĞAL BESLEN, İYİ YAŞA
Moderatör: Dr. Ceyhun İRGİL
Konuşmacı: Prof. Dr. Ceyhun DİZDARER
Konuşmacı: Salih Güney (Oyuncu)
14:30 MUTFAK ATÖLYESİ VE SÖYLEŞİ SLOW FOOD CHEFS ALLIANCE
Esra DÜZDAĞ (Şef) - Deniz BARIN (Şef)
15:30 SÖYLEŞİ
EGE'NİN OT YEMEKLERİ KİTABI KUTLAMASI
Moderatör: Nedim Atilla
(Slow Food Türkiye Kurucu Lideri)
Konuşmacı: Doç. Dr. Ahmet UHRİ
(Gastroarkeolog)
Konuşmacı: Yar. Doç. Dr. Betül Öztürk
(İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü)
17:00 YARIŞMA
YEMEKLER YARIŞIYOR
3.BÖLÜM TATLILAR
18:30 ÖDÜL TÖRENİ
19:00 ZEYBEK GÖSTERİSİ