29.06.2021

01.07.2021 MECLİS GÜNDEMİ

BELEDİYE MECLİSİNİN 01.07.2021 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 16:00’DA BELEDİYE MECLİS SALONUNDA YAPACAK OLDUĞU

TOPLANTIYA AİT GÜNDEMDİR.

1. Zabıt Özetinin okunması.

1. Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği'ne Belediyemiz adına üye olunması, üyelik işlemleri ve diğer işlemler için Belediye Başkanı Mehmet Fatih ATAY'a yetki verilmesi hususunun görüşülmesi.

1. Sanat alanında ülkemize unutulmaz hizmetleri olan sanatçılarımızdan tiyatro ve sinema oyuncusu Adile Naşit'in isminin Efeler İlçesi'nde yaşatılması amacıyla Hasanefendi Mahallesi 1919 Sokak'ın isminin "Adile Naşit Sokağı" olarak değiştirilmesi hususunun görüşülmesi.

1. İlçemiz Zeybek Mahallesi Zeybek 4. Cadde ile l537 Sokağın kesiştiği alanda yeni yapılmakta olan parka Şehit Pilot Albay Dilaver Karsavuranoğlu isminin verilmesi hususunun görüşülmesi.

1. İlçemizde bulunan Aymas galericiler sitesi içerisinde yeteri kadar boş dükkân olmadığından; taleplerin ve yoğunluğun göz önüne alınarak sınırlarımız dâhilinde 04.05.2021 tarih ve 85 sayılı Efeler Belediye Meclis Kararına ek olarak Ata mah ASTİS Sanayi Bölgesi (Gıdacılar Bulvarının 696 Sokak ve Ata Bulvarı ile kesiştiği alan içerisinde bulunan dükkanlar) ile Tepecik Mah Ş.P.Er M.Ali Tosun Bulvarı üzerinde bulunan Marka Aydın ünvanlı Toptancılar Sitesi içerisinde bulunan 5(beş) adet dükkanın trafik yoğunluğunu, kaldırım işgaline, yaya ve yürüyüş imkânlarını engellemeyeceği değerlendirilen ve Aydın Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü olumlu görüşleri doğrultusunda, düşünülen adreslerin yeni bir galericiler sitesi kuruluncaya kadar açılmak istenen işletmelerin işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının düzenlemesi hususunun görüşülmesi.

1. İlimiz Efeler İlçesi Osman Yozgatlı Mahallesi 6164 ada 1 parsel nolu uygulama imar planında Polis Karakolu alanında kalan taşınmaz için Resmi Kurum alanı kullanımı getirilmesi amaçlı uygulama imar planı değişikliği hususunun görüşülmesi.

1. 25.03.2021 tarih 31434 sayılı resmi gazetede yayınlanan Otopark yönetmeliğinde yer alan hükümler doğrultusunda; Efeler belediyemizce otopark grupları belirlenmediği için ruhsat aşamasında otopark bedel hesabı yapılamadığından otopark bedellerinin belirlenmesi hususunun görüşülmesi.

M. Fatih ATAY