03.02.2021

03.02.2021 MECLİS GÜNDEMİ

BELEDİYE MECLİSİNİN 03.02.2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 10.00’DA

BELEDİYE NEVZAT BİÇER MECLİS SALONUNDA YAPACAK OLDUĞU TOPLANTIYA AİT GÜNDEMDİR.

1. Zabıt Özetinin okunması.

1. Zabıta Müdürlüğü personellerine ödenecek maktu fazla mesai ücretinin belirlenmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

1. İlçemiz sınırları içerisinde şehir merkezi olan yerlerde giden kargo paket işlemlerinin yapılması için irtibat bürosu ve 1’ inci, 2’ inci ve 3’üncü sanayi siteleri içerisinde tüm hizmetleri kapsayacak şekilde hizmet verecek olan işyerlerinin açılabilmesi ile ilgili Meclis Esnaf ve Pazar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

1. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan işyerlerinin Tente ve Sundurmalarının imar mevzuatı açısından uygun hale getirilmesiile ilgili Meclis Esnaf ve Pazar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

1. İlçemiz genelinde katlı otopark işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları bulunan katlı otoparklarına ihtiyaçtan dolayı ve vatandaşlara kolaylık sağlamak adına sulu – susuz oto yıkama işyeri açma imkânı verilebilmesi ile ilgili Meclis Esnaf ve Pazar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

1. Girne ve Ovaeymir Mahallelerinde yeni yapılacak parklara isim verilmesi ile ilgili Meclis Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

1. 2021 yılı Gelir Ücret Tarifesinde değişiklik yapılması ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

1. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 23 Ocak 2021 tarih ve 31733 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmeliğe göre Çatı yüzeyi yağmur sularının zemin altında tesis edilecek yağmur suyu toplama tankında toplanması ile ilgili Meclis İmar ile Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporlarının görüşülmesi.

1. İlimiz Efeler İlçesi Tepecik Mahallesi 188 ada nolu konut alanında kalan yapı adası için, yapılaşma nizamının yeniden düzenlenmesi amaçlı imar planı değişikliği ile ilgili Meclis İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

1. İlimiz Efeler İlçesi Cumhuriyet Mahallesi 802 ada 76 ve 38 nolu konut alanında kalan taşınmazlar için mer’i imar planının uygulanmasındaki sorunları gidermek için yapı kitlesinin yeniden düzenlenmesi amaçlı imar planı değişikliği ile ilgili Meclis İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

1. İlimiz Efeler İlçesi Meşrutiyet Mahallesi 6291 nolu koşullu konut alanında kalan taşınmaz için yükseklik belirlenmesi amaçlı imar planı değişikliği ile ilgili Meclis İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

M. Fatih ATAY