26.04.2021

RESİM YARIŞMASI

EFELER BELEDİYESİ

“Daha Temiz Bir Efeler İçin Geri Dönüşümü Seçin”

Resim  Yarışması

Yarışmanın Adı: DAHA TEMİZ BİR EFELER İÇİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ SEÇİN

Yarışmanın Amacı: Daha temiz bir Efeler ilçesi yaratmak adına, çocukların ve gençlerin kültür, sanat ve edebiyat yoluyla düşüncelerini ifade etmelerine olanak tanımak ve kamuoyunda çevre duyarlılığı konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Yarışmanın Konusu: Daha temiz bir Efeler ilçesi yaratmak için “geri dönüşüm” ve “sıfır atık”  konularına dikkat çekmek için Resim yarışması düzenlenmiştir. Öğrencilerden bu kavramların önemi ve uygulanmasının yaratacağı olumlu etkiler üzerine, “Daha Temiz Bir Efeler İçin Geri Dönüşümü Seçin” başlıklı bir Resim yapmaları istenmektedir.

Yarışmanın Kapsamı: Resim yarışmasına Aydın / Efeler ilçesinde eğitim gören resmi ve özel olmak üzere ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okullarda öğrenim gören bütün öğrenciler katılabilecektir.

Yarışmaya Katılacaklar: Yarışmaya Efeler ilçesinde eğitim gören ilkokul 3,4.Sınıflar, ortaokul 5,6,7.8. Sınıflar ve lise 9,10,11,12. Sınıf öğrencileri katılabilecektir.

Resim Yarışması Katılım Şartları:

• Yarışmaya katılım gönüllülük esasına dayanır.
  • Yarışmaya katılan eser sahipleri şartnameyi kabul etmiş sayılır.
  • Seçici kurul üyelerinin birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.
  • Her yarışmacı, yarışmaya 1 adet resimle katılabilir.
  • Yarışmaya katılan eserler geri dönüşüm ve sıfır atık konuları ile ilgili olmalıdır.
  • Resimler 35x50cm ebadında resim kâğıdı veya tuval üzerine çizilmelidir.
  • Katılımcılar kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü tekniği ve malzemeyi kullanmakta serbesttir.
  • Yarışmaya katılan resimlerin, daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış/ sergilenmemiş olup özgün bir çalışma olması gerekmektedir.
  • Ortaokul ve Lise kategorisindeki yarışmacılar eserleri paspartusuz, kıvrılmadan, katlanmadan, düzgün bir şekilde göndermesi gerekmektedir.
  • Yarışma takvimine uyulmadan teslim edilen veya posta yolu ile gönderilen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Yarışmaya gönderilecek eserin ön yüzüne hiçbir bilgi yazılmayacak ve eserin arka yüzünün sol alt köşesinde tablo-1 de yer alan etikete yer verilecektir. Etiketsiz eserler kabul edilmeyecektir.
  • Resimlerin sifiratikresim@efeler.bel.tr ‘deki linke ya da mail ile gönderecek yarışmacıların, resimlerin orijinallerini mutlaka saklamalıdır. Aksi takdirde kazanan yarışmacılar, resimlerinin asıllarını ibraz edemedikleri durumda yarışmaya dahil edilemeyecektir. Yarışmacılar eserleri dışında arka tarafa yapıştıracakları etiketin de fotoğrafını okunaklı bir şekilde çekmeleri ve göndermeleri gerekmektedir.
  • Resim (Çalışma) tam çekilmiş yüksek çözünürlükte (en az 2 MB) boyutunda olmalıdır.( Bulanık, net olmayan, yarım çekilmiş çalışmalar değerlendirme dışı kalacaktır.
  • Yarışmada derece alan eserler veya seçici kurul tarafından yayınlanmaya değer görülenler, Efeler Belediyesi tarafından yarışma sonrasında hazırlanacak olan Sergi Kataloğu veya kitabında kullanılabilir.
  • Efeler Belediyesi'ne yöneltilecek her tür talep ve itiraz, yarışmanın sonuçlanması tarihinden itibaren bir ay içerisinde Aydın Efeler Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğüne Efeler / AYDIN adresine iadeli taahhütlü mektup yoluyla gönderilmesi halinde işleme alınır ve 7 iş günü içerisinde değerlendirme yapılır. Mektupta, yarışmaya katılım tarihi, eksiksiz iletişim bilgileri ve talep veya itiraz konusu açıkça belirtilmesi gerekmektedir. Bunun dışında yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.
  • Jüri üyelerinin verdiği puanlara, itiraz edilemez ve puanlar değiştirilemez.
  • Seçici Kurul değerlendirmesinde gizlilik ilkesi esastır. Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda hiçbir eserin ödüle layık görülmemesi durumunda Efeler Belediyesi yarışmayı iptal etme hakkına sahiptir.

Tablo-1 Etiket

(Etiket Doldurularak Gönderilecek Eserin Arka Yüzünün Sol Alt Köşesine Yapıştırılacak)!!

İL / İLÇE

AYDIN

EFELER

Eserin Adı

Öğrencinin:

Adı ve soyadı

Sınıfı / Cinsiyeti

Okulun:

Adı

Adresi

Telefonu

Değerlendirme:

Jüri Üyeleri (Seçici Kurul)

Serkan Fırtına (Efeler Belediyesi Sanat Yönetmeni, Dramaturg-Yazar)

Doç. Dr. Reyhan DEMİR  (Aydın ADÜ Eğitim Fak. Resim İş Öğretmenliği Böl. Öğretim Üyesi)

Burak ERİM  (Ressam )

Yarışma Takvimi

Başvuru tarihleri: 28 Nisan 2021   - 21 Mayıs 2021

Değerlendirme: 24 Mayıs-31 Mayıs 2021

Başvuru: Resim yarışmasına çevrimiçi (online) veya Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne elden teslim etmek suretiyle iki seçenek mevcuttur.

Çevrimiçi (online) başvuru adresi: sifiratikresim@efeler.bel.tr

NOT: Son alınan tam kapanma kararları kapsamında 17 Mayıs’a kadar başvurular online olarak yapılacaktır.

Sonuçların açıklanması: 1 Haziran 2021 (Basın duyurusu ile kamuoyuna açıklanacaktır)

Ödül Töreni ve ödül alan çalışmaların sergilenmesi:  Ödül töreni yeri ve saati belirlendikten sonra Efeler Belediyesi tarafından kamuoyu ve katılımcılarla paylaşılacaktır. Ödül töreninin 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası kapsamında düzenlenmesi planlanmaktadır.

İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorilerinde ayrı olmak üzere

Ödüller: Ödüller: İlkokul: Birinci-İkinci-Üçüncü ve Mansiyon olmak üzere 6 tablet (8 inç)

Ortaokul: Birinciye- Laptop

İkinciye- Tablet (10 inç)

Üçüncüye- Tablet (10 inç)

Mansiyonlar- Tablet (8 inç) (3 adet)

Lise: Birinciye- Laptop

İkinciye- Tablet (10 inç)

Üçüncüye- Tablet (10 inç)

Mansiyonlar- Tablet (8 inç) (3 adet)

Dereceye girenlere başarı belgesi, tüm katılımcılara da katılım belgesi verilecektir.

Başvuru Formu için tıklayınız.