17.05.2022

SİCİLE AİT CEP TELEFONU BİLGİ GÜNCELLEMESİ

DEĞERLİ VATANDAŞLARIMIZ;

2022 YILI VERGİ ÖDEMELERİNİZİN İLK TAKSİDİ İÇİN SON ÖDEME TARİHİ 31.05.2022’DİR. ÖDEMELERİNİZİ BELEDİYEMİZ HİZMET BİNASINDA BULUNAN VEZNELERİMİZ İLE BALIK PAZARI KARŞISINDAKİ (ESKİ ADM VEZNESİ) TAHSİLAT BÜROMUZA GELEREK VEYA BELEDİYEMİZ İNTERNET SİTESİNDEKİ E-BELEDİYE MENÜSÜNDEN YAPABİLİRSİNİZ.

Bu kapsamda, Belediyemiz sicil sisteminde cep telefon bilgisi olmayan veya değişmiş olduğu için kendisine şifre gelmeyen ve bu nedenle de Belediyemiz Web sitesi üzerinden ödeme yapmakta zorluk çeken mükelleflerimiz E-DEVLET uygulamasına girip burada yer alan Efeler Belediyesi "Talep/Öneri Başvurusu ve Sorgulaması" menüsündeki iletişim tercihini SMS ve talep tipini İSTEK olarak işaretleyip açıklama kısmına;

“Belediyeniz …………………………………… T.C. kimlik numaralı, ………./………./……… doğum tarihli ve ………………………………………………..…………… isimli mükellefiyim. Mükellef sicil sistemine …………………….. numaralı cep telefonumun  ve ……………………………….. şeklindeki e-posta adresimin tanımlanmasını talep ederim. Sms mesajı ile cevap gönderilmesine gerek yoktur.”

ifadesini yapıştırıp, noktalı yerlerdeki istenen bilgileri doldurarak gönderim sağladıklarında, mesajda belirtilen kimlik numarası ile E-DEVLET uygulamasında çıkan kimlik numarasının eşleşmesi durumunda” güncelleme talebiniz Sicil Servisimizce mesai saatleri içerisinde çok kısa süre içinde yerine getirilecektir. Bu nedenle, mükelleflerimizin Belediyemize telefon ederek yaptıkları güncelleme talepleri Kişisel Verilerin Korunması Kanunundaki hükümler nedeniyle kesinlikle karşılanmayacaktır.

EFELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI

NOT: Belediyemiz Web sitesi üzerinden ödeme yapacak mükelleflerimiz Sicil Numaralarını “Sicil Arama” kısmından (yeni kimliklerdeki ilk 4 karakterin seri, kalan 5 karakterin ise sıra kutucuğuna girilmesine dikkat edilmelidir.)  veya kendi E-Devlet uygulamalarındaki Efeler Belediyesinin “e-devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetleri” arasında yer alan Sicil Bilgisi Sorgulama seçeneğinden kolayca öğrenebilir ve böylece ödeme işlemlerine Belediyemiz sitesinden devam edebilirler. Ek olarak, T.C. Kimlik Numarası ile tahsilat menümüz ise çok kısa süre içerisinde uygulamaya alınacaktır.