26.04.2021

ŞİİR YARIŞMASI

EFELER BELEDİYESİ

“Daha Temiz Bir Efeler İçin Geri Dönüşümü Seçin”

Şiir Yarışması

Yarışmanın Adı: DAHA TEMİZ BİR EFELER İÇİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ SEÇİN

Yarışmanın Amacı: Daha temiz bir Efeler ilçesi yaratmak adına, çocukların ve gençlerin kültür, sanat ve edebiyat yoluyla düşüncelerini ifade etmelerine olanak tanımak ve kamuoyunda çevre duyarlılığı konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Yarışmanın Konusu: Daha temiz bir Efeler ilçesi yaratmak için “geri dönüşüm” ve “sıfır atık”  konularına dikkat çekmek için şiir yazma yarışması düzenlenmiştir. Öğrencilerden bu kavramların önemi ve uygulanmasının yaratacağı olumlu etkiler üzerine, “Daha Temiz Bir Efeler İçin Geri Dönüşümü Seçin” konulu bir şiir yazmaları istenmektedir.

Yarışmanın Kapsamı: Şiir yarışması ilkokul 3 ve 4. Sınıflar, ortaokul 5,6,7,8. Sınıflar ve lise 9,10,11,12. Sınıflar olmak üzere üç kategoride düzenlenmektedir.

Yarışmaya Katılacaklar: Yarışmaya Efeler ilçesinde eğitim gören ilkokul 3. 4. sınıflar, ortaokul 5,6,7. sınıflar ve lise 8,9,10,11 sınıf öğrencileri katılabilecektir.

Şiir  Yarışması Katılım Şartları:

• Yarışmaya katılım gönüllülük esasına dayanır.
  • Yarışmaya katılan eser sahipleri şartnameyi kabul etmiş sayılır.
  • Seçici kurul üyelerinin birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.
  • Yarışma takvimine uyulmadan teslim edilen veya posta yoluyla gönderilen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Şiirlerin geri dönüşüm ve sıfır atık konularını tema olarak seçmesi gerekmektedir.
  • Eserler özgün (kişinin kendisine ait) ve Türkçenin dil-söyleyiş kurallarına uygun olacaktır.
  • Şiirler A4 boyutundaki düz beyaz kâğıda okunaklı bir el yazısıyla veya bilgisayarda Word formatında, A4 boyutundaki kâğıda, Times New Roman yazı tipi ile 12 punto ve 1,5 satır aralıklı olarak iki sayfayı geçmeyecek şekilde yazılacaktır.
  • Katılımcı yarışmaya gönderdiği şiirin kendine ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmiş sayılır.
  • Şiirlerin daha önce herhangi bir proje ve yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.
  • Yarışmaya katılacak olanlar, başvuru formunu doldurmak zorundadırlar. 18 yaş altı katılımcıların formlarını velileri imzalayacaktır.
  • Alıntı, uyarlama ve kopya şiirler değerlendirme dışı tutulacaktır.
  • Her katılımcı yarışmaya bir (1) şiir ile katılabilecektir.
  • Yarışmada derece alan eserler ve seçici kurul tarafından yayınlanmaya değer görülen şiirler, Efeler Belediyesi tarafından yarışma sonrasında hazırlanacak olan kitapta yayınlanabilir.

Değerlendirme:

Jüri Üyeleri (Seçici Kurul)

Serkan Fırtına (Efeler Belediyesi Sanat Yönetmeni Dramaturg-Yazar)

Mustafa Ünver (Eğitimci Şair-Yazar)

Şahin Yıldırım (Eğitimci – Yazar)

Yarışma Takvimi

Başvuru tarihleri: 28 Nisan 2021   - 21 Mayıs 2021

Değerlendirme: 24 Mayıs-31 Mayıs 2021

Başvuru: Şiir yarışmasına çevrimiçi (online) veya Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne elden teslim etmek suretiyle iki seçenek mevcuttur.

Çevrimiçi (online) başvuru adresi: sifiratiksiir@efeler.bel.tr

NOT: Son alınan tam kapanma kararları kapsamında 17 Mayıs’a kadar başvurular online olarak yapılacaktır.

Sonuçların açıklanması: 1 Haziran 2021 (Basın duyurusu ile kamuoyuna açıklanacaktır)

Ödül Töreni ve ödül alan çalışmaların sergilenmesi:  Ödül töreni yeri ve saati belirlendikten sonra Efeler Belediyesi tarafından kamuoyu ve katılımcılarla paylaşılacaktır. Ödül töreninin 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası kapsamında düzenlenmesi planlanmaktadır.

İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorilerinde ayrı olmak üzere

Ödüller: İlkokul: Birinci-İkinci-Üçüncü ve Mansiyon olmak üzere 6 tablet (8 inç)

Ortaokul: Birinciye- Laptop

İkinciye- Tablet (10 inç)

Üçüncüye- Tablet (10 inç)

Mansiyonlar- Tablet (8 inç) (3 adet)

Lise: Birinciye- Laptop

İkinciye- Tablet (10 inç)

Üçüncüye- Tablet (10 inç)

Mansiyonlar- Tablet (8 inç) (3 adet)

Dereceye girenlere başarı belgesi, tüm katılımcılara da katılım belgesi verilecektir.

Başvuru Formu için tıklayınız.