İletişim Merkezi

444 80 09

Whatsapp Hattı

0533 706 01 09

22.10.2020

ANLAMLI GÜNDE ANLAMLI ZİYARET

 

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle Aydın Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu. Başkan Atay, basın emekçilerine çiçek, usta gazeteci Bekir Coşkun’un anısına kalem ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yazdığı “Özgür ve Adil Bir Türkiye İçin Yürüyüş” adlı kitabı armağan etti.

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde pandemi döneminin zor şartlarına rağmen halkın haber alma hakkı için görev yapan yerel gazetecileri unutmadı. İldeki basın çalışanlarını temsil eden Aydın Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ne kutlama ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Atay, verdiği mesajlar ve armağan ettiği hediyelerleönemli güne anlam kattı.

BAŞKAN ATAY: “DEMOKRASİLERDE EN ÖNEMLİ UNSUR ÖZGÜR BASIN”

Ziyaretler kapsamında Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan ve her iki başkanın yönetimleriyle bir araya gelen Atay, basın emekçilerinin ülkemizde çok zor bir görevi yerine getirdiklerini vurgulayarak demokrasilerde en önemli unsurunözgürbasın olduğunu söyledi. Gazetecilerin bu kutsal görevlerinde yalnız olmadıklarını hatırlatan Başkan Atay, “Bu önemli gününüzde sizleri yalnız bırakmamak için ziyaretinize geldik. İnşallah daha demokratik bir ortamda, basının daha özgür olduğu günlerde çalışmalarınızı sürdürmenizi diliyorum.” dedi.

ŞENER: “ÇOK ZOR DÖNEMLERDEN GEÇİYORUZ”

Türk basını için 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nün çok önemli bir gün olduğuna dikkat çeken Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, ziyaret için Başkan Atay’a teşekkür etti. Şener, “Bu gün ilk özel Türkçe gazetenin yayınlandığı gündür. Bundan 160 yıl önce, Osmanlı döneminde, halkın sesini özgürce ifade edebilmesi için hükümetin kontrolünde değil halkın sesine kulak veren bir gazete çıkmalı diyerek Agâh Efendi ve Şinasi ilk özel gazete Tercümân-ı Ahvâl’i çıkarmıştır. Bugünkü basının geldiği noktanın başlangıç adımıdır bu. Türk basını olarak çok zor dönemlerden geçiyoruz, çok büyük sınavlar veriyoruz” diye konuştu.

ULUCAN: “SANSÜR SONA ERİNCE KUTLAMA YAPACAĞIZ”

Basın mensupları için birçok önemli gün olduğunu hatırlatan Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nün de bu özel günlerden biri olduğunu ve Başkan Atay’a yaptığı ziyaret için teşekkür ettiğini söyledi. Türk basınında sansür sorununa dikkat çeken Ulucan, “Bu sansür sorunu belki bugün çözülmeyecek ama ilerleyen yıllarda bir çözüm bekliyoruz. Çözüme ulaştığında o zaman kutlamaya başlayacağız” dedi.Pandemi sürecinde birçok maddi ve manevi sıkıntıyla baş etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Ulucan,“Biliyorsunuz gazetelerimiz dağıtılamadı. Kahvehanelerde hâlâ gazete yasak. Gazetelerin basım sayılarını düşürmek zorunda kaldık. Gelirlerimiz azaldı ama masraflarımız aynı şekilde devam etti. Bu süreçte yerel basına verdiği destekler için başkanımıza ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.

BEKİR COŞKUN ANISINA KALEM, KILIÇDAROĞLU’NDAN KİTAP

Her iki cemiyete gerçekleştirdiği ziyarette de 3 gün önce hayatını kaybeden Türk basınının usta ismi Bekir Coşkun’u anan Başkan Atay, Coşkun’un anısına cemiyet başkanlarına kalem armağan etti. Başkan Atay, “Bekir Coşkun gibi sizlerin de her zaman dik duruşuyla tanınan ve kalemini satmayan insanlar olarak görevlerinizi devam ettirmenizi dileyerek bu temsili kalemi size hediye ediyorum” dedi. Efeler Belediye Başkanı Atay, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaleme aldığı “Özgür ve Adil Bir Türkiye İçin Yürüyüş” isimli kitabı da “Genel Başkanımız bu kitabı sizler için gönderdi.Bu ülkeyi ve insanlarımızı nasıl refah içinde yaşatacağını, yöneteceğini, demokrasiyi kurumsallaştırmak yönündeki düşüncelerini nasıl gerçekleştireceğini tüm gazeteci arkadaşlarımızla paylaşmak istedi” diye konuştu.

DİĞER HABERLER

Tüm Haberler
©2023 Efeler Belediyesi.