İletişim Merkezi

444 80 09

Whatsapp Hattı

0533 706 01 09

26.11.2020

BAŞKAN ATAY’DAN KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI FARKINDALIK

 

     Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, Efeler Belediyesi hizmet binası önündeki parka, öldürülen kadınların isimlerinin ve öldürülme gerekçelerinin yazılı olduğu kadın maketleri yerleştirdi.

Ülkede farklı gerekçelerle katledilmiş kadınları hatırlatmak ve öldürülme gerekçelerine dikkati çekmek amacıyla, Efeler’in farklı yerlerine 10 adet kadın maketi yerleştirdiklerini söyleyen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay şöyle konuştu:

“Gün geçmiyor ki erkekler tarafından katledilmeyen, tecavüze ve tacize uğramayan bir kadın haberini duymayalım. Tüm bunlarla ilgili hepimizin yüreği sızlıyor. Peki engellemek için ne yapıyoruz? Üzülüyoruz fakat itiraf edelim ki kadına yönelik şiddeti engellemek için çok şey yapmıyoruz. Kadınların erken yaşta evlendirilmesi de büyük bir sorun. Bu durum sosyal yaşamımızın da dengeli olmadığını gösteriyor.”

ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN MAKETLERİ YERLEŞTİRİLDİ

     Kadınların öldürülme nedenlerinin çok acı olduğunu ifade eden Başkan Atay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadınlarımız kıskançlık bahanesiyle sevgilisi veya eski kocası tarafından öldürüyor. Kadınlarımıza olan sevgimizi, onların yaşamlarına son vererek değil, onlarla hayatı paylaşarak göstermemiz gerekiyor. Kadınlar kendileri için, güvenilir bir yaşam için mücadele ediyor. Onları bu mücadelelerinde yalnız bırakmamalıyız. Hepimiz; kimsenin sevdiğini, eşini öldürülmediği, şiddet göstermediği bir ortamda yaşamayı arzu ediyoruz. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Efeler’in çeşitli yerlerine 10 adet kadın maketi yerleştirdik. Öldürülen kadınlarımızın isimleri ve öldürme gerekçeleri içeren bu maketlerle farkındalık oluşturmak istedik.”

MİLLİ AYDIN BANKASI KIRMIZIYA BOYANDI

     Efeler Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla İstanbul Sözleşmesi’ni de hatırlattı. Efeler Belediyesi tarafından, 24 Kasım gecesi Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi ışıklandırılarak, duvara ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ yazısı yansıtıldı. Başkan Atay, sosyal medya adreslerinden yaptığı söz konusu görüntüleri içeren paylaşımında, “İmza yetmez, uygulamak gerekir” ifadesini kullandı. Efeler Belediyesi’nin bu çalışmaları ve Başkan Atay’ın paylaşımları tüm ülkede karşılık buldu. Efeler Belediyesi’nin farkındalık çalışması vatandaşlardan büyük beğeni ve takdir topladı.

     Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla gerçekleştirilen farkındalık oluşturma çalışmaları sürüyor. Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi bu gece de (25 Kasım) kırmızıya boyanacak.

DİĞER HABERLER

Tüm Haberler
©2023 Efeler Belediyesi.