İletişim Merkezi

444 80 09

Whatsapp Hattı

0530 043 09 09

02.06.2025

BAŞKAN YETİŞKİN İLE EFELER’DE UMUT BÜYÜYOR: OTİZM YAŞAM MERKEZİ

Özel gereksinimli bireylerin topluma katılımını desteklemek ve yaşam kalitelerini artırmak amacıyla hizmet veren Efeler Belediyesi Otizm Yaşam Merkezi olanaklarıyla fark yaratıyor. Merkezde yaklaşık 200 öğrenciye ücretsiz olarak kapsamlı eğitim ve terapi hizmetleri sunuluyor.

EĞİTİMDE FARK YARATAN MERKEZ

Otizm Yaşam Merkezi, bireysel ihtiyaçlara göre şekillendirilen özel eğitim programları, duyu bütünleme, ergoterapi, resim, spor, müzik, dil terapisi ve psikolojik destek hizmetleri ile öğrencilerin gelişiminde önemli rol oynuyor. Tüm bu hizmetler, alanında uzman eğitimciler ve terapistler tarafından tamamen ücretsiz olarak sağlanıyor.

TOPLUMA AKTİF KATILIM HEDEFİ

Merkezin temel amacı; otizmli bireylerin sosyal, bilişsel ve duyusal anlamda desteklenerek topluma aktif bireyler olarak katılmalarını sağlamak. Her bireyin potansiyeline ulaşabilmesi için özel olarak tasarlanan eğitim programları, öğrencilerin günlük yaşam becerilerini, iletişim kapasitelerini ve özgüvenlerini geliştirmeye olanak sağlıyor.

AİLELERDEN BAŞKAN YETİŞKİN’E TEŞEKKÜR

Otizm Yaşam Merkezi’nden hizmet alan öğrencilerin aileleri, merkezde verilen eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirerek Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ve tüm ekibe teşekkür etti. Aileler, çocuklarının gelişimindeki olumlu değişimlerden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

EFELER’DE ENGEL YOK, SEVGİ VAR

“Efeler’de hiçbir birey yalnız değil” diyen Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Otizm Yaşam Merkezi’ne ilişkin yaptığı açıklamada “Otizmli bireylerimizin sosyal hayata katılmalarını, yeteneklerini keşfetmelerini ve potansiyellerini en iyi şekilde ortaya koymalarını önemsiyoruz. Onların yanında olmak, ailelerine destek sunmak bizim en temel sorumluluklarımızdan biri. Efeler Belediyesi olarak her bireyin eşit yaşam hakkına sahip olduğu inancıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü biz Efeler’de engelleri değil, sevgiyi büyütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER

Tüm Haberler
©2023 Efeler Belediyesi.