BAŞKAN YETİŞKİN TARİHİ MİRASA SAHİP ÇIKTI




DANİŞMENTLİ İSMAİL EFE’NİN HEYKELİ ONARILDI
Aydın’ın kurtuluşunda destansı bir kahramanlık sergileyen Milis Binbaşı Danişmentli İsmail Efe’nin heykeline zarar verilmesinin ardından Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin hızla harekete geçti. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce heykelindeki kaması sökülen Efe’nin anıtı, belediye ekiplerinin titiz çalışmasıyla yeniden eski haline kavuşturuldu.
Yunan işgali sırasında Aydın’da gösterdiği büyük direniş ve düşmanı kendi toplarıyla vurmasıyla tarih sayfalarına geçen Danişmentli İsmail Efe’nin heykeli, Efeler Belediyesi tarafından daha önce ilçeye kazandırılmıştı. Heykeldeki eksik parça, belediyenin özverili çalışması sonucu yeniden yapılarak yerine monte edildi. Böylece Aydın’ın kahramanlık simgelerinden biri olan heykel, özgün görünümüne kavuştu.
Başkan Yetişkin konuyla ilgili yaptığı açıklamada kentin simgelerinden biri olan İsmail Efe heykelinin sadece bir sanat eseri değil, aynı zamanda Aydın halkının bağımsızlık ruhunu temsil ettiğini belirterek, “Geçmişimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu değerleri korumak hepimizin ortak görevi” ifadelerini kullandı.








