İletişim Merkezi

444 80 09

Whatsapp Hattı

0533 706 01 09

31.12.2020

EFELER BELEDİYESİ’NDE EN DÜŞÜK MAAŞ 3 BİN 250 LİRA

 

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, belediye çalışanları için asgari ücreti 3 bin 250 lira olarak açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücretin en az 3 bin 100 lira olması önerisi üzerine, CHP’li Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, belediye çalışanları için yeni yılda asgari ücretin 3 bin 250 lira olacağını duyurdu.

“İŞÇİLERİMİZİ EKONOMİYE EZDİRMEYECEĞİZ”

Göreve geldiği günden bu yana emek ve emekçiden yana bir tutum sergileyen Başkan Atay, geçtiğimiz ay Belediye İş Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesiyle belediye şirketinde çalışan 920 çalışanın sendikalı olduğunu da hatırlatarak, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisi üzerine belediye çalışanlarımıza vereceğimiz en düşük ücreti net 3 bin 250 lira olarak belirledik. İşçilerimizi enflasyona ve ekonomiye ezdirmeden işçiye verilebilecek en iyi ücreti sağlamaya çalışıyoruz. Çalışanlarımızın daha ekonomik daha huzurlu yaşamalarını sağlamak için bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“İŞTEN ÇIKARMADIK, İKRAMİYE VERDİK”

Pandemi döneminin getirdiği zorluklara ve düşen gelirlere rağmen, Efeler Belediyesinde çalışan hiçbir personelin Özlük haklarında bir kayba uğramadığını da vurgulayan Atay, şu açıklamalarda bulundu:

“Pandeminin ülkemizde ilk görüldüğü mart ayında; hamile, kronik rahatsızlığı olan ve 12 yaş altında çocuğu olan anneleri ücretli izne çıkardık. Normalleşmeden sonra ise esnek mesai yaptırdık ve hem maaşlarından hem de Özlük haklarından hiçbir kayba uğramadılar. Çalışanlarımızı ücretsiz izne çıkarmak bir yana, bu zor şartlarda görevlerinin başında oldukları için onlara ikramiye veren bir belediye olduk. Bundan sonra da emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu tutumumuzun tüm belediyelere örnek olmasını ve aldığımız kararın mesai arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

DİĞER HABERLER

Tüm Haberler
©2023 Efeler Belediyesi.