06.06.2024

EFELER BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU UYGULAMA

Efeler Belediyesi, çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve tasarruf odaklı çalışmalarına devam ediyor.

Efeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, eskiyen ve kullanılamaz hale gelen çöp konteynerlerini baştan sona yenileyerek yeniden Efeler halkının kullanımına sunuyor. Böylece hem maliyetler azaltılıyor hem de kentin temizlik kalitesi artırılıyor.

ATIK MİKTARI AZALTILIYOR ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SAĞLANIYOR

Bu kapsamda görev alan Efeler Belediyesi çalışanları, ilk olarak ilçe genelinde hasar gören konteynerleri tespit ediyor ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi’ne getiriyor. Burada konteynerlerin deformasyona uğramış kısımları düzeltiliyor ve kaynakla güçlendirilerek dayanıklılığı artırılıyor. Son olarak yeniden boyanan konteynerler ilk günkü gibi kullanıma hazır hale getiriliyor.

Bu çalışma; belediye kaynaklarının daha verimli kullanılmasına ve atık miktarının azaltılmasına yardımcı olurken, çevre dostu bir yaklaşım sergileniyor.