EFELER GASTRONOMİ FESTİVALİ'NİN TAM PROGRAMI


25 MART 2022, CUMA
14.00 | Açılış Töreni
• Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay
• Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan
• Slow Food Türkiye Kurucu Lideri Nedim Atilla
14.00 | Sergi: Mitolojiden Günümüze Zeytin Ağacı
• Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan
14.15 | Söyleşi: Zeytinyağında Yeni Trendler
• Aydın Rotary Kulübü Başkanı ve Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Bozkurt Biçer
15.00 | Panel: Batı Anadolu'da Zeytinyağı Kültürü
• Moderatör: Slow Food Türkiye Kurucu Lideri Nedim Atilla
• Atay Holding Ortağı Cenk Atay
• Değirmen Eko Yatırım A.Ş. Gürsel Tonbul
• Zetay A.Ş. Fabrika Müdürü Dursun Ertürk
16.00 | Mutfak Atölyesi: Aydın Profesyonel Aşçılar Derneği
17.00 | Söyleşi: Uygarlık Yaratan Bitki Zeytin-Yağı
• Gastroarkelog Doç. Dr. Ahmet Uhri
17.30 | Yarışma: Yemekler Yarışıyor 1. Bölüm: Enginar Yemekleri ve Zeytinyağlılar
• Jüri Üyeleri: Aslı Bozkurt Biçer, Yusuf Küçük, Ahmet Uhri, Cenk Atay, Gürsel Tonbul, Dursun Ertürk, Dilayda Bilğe, Hidayet Tokat, Serdar Çelenk
20.00 | DJ Performansı: Arem Özgüç & Arman Aydın
26 MART 2022, CUMARTESİ
10.00 | Standların Açılışı
10.00 | Sergi: Mitolojiden Günümüze Zeytin Ağacı
10.00 | Tadım: Zeytinyağı Tadım Paneli, Aydın Ticaret Borsası
12.30 | Söyleşi: Coğrafi İşaretler ve Marka Olmak
• Moderatör: Slow Food Türkiye Kurucu Lideri Nedim Atilla
• Konuşmacı: YÜCİTA Ağı Kurucu Üyesi Pınar Nacak
13.30 | Söyleşi: Gastronomi Şehri Olmanın İncelikleri
• Moderatör: Ege Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Serdar Çelenk
• Konuşmacı: Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kalkınç
14.30 | Mutfak Atölyesi ve Söyleşi: Hazer Amani
16.00 | Sağlıklı Uzun Yaşam
• Moderatör: İş İnsanı Banu Zeytinoğlu
• Konuşmacı: Türk Tiyatro Oyuncusu Haldun Dormen
• Konuşmacı: Türk Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Mustafa Alabora
17.00 | Yarışma: Yemekler Yarışıyor 2. Bölüm: Aydın Yöresi Et Yemekleri
• Jüri Üyeleri: Zeynep Kalkınç, Hazer Amani, Keşkekçi Hülya, Hayri Usta, Sarıoğlu, Pınar Nacak
18.00 | Zumba Gösterisi
19.00 | Aydın'ın Efeleri
27 MART 2022, PAZAR
10.00 | Standların Açılışı
10.00 | Sergi: Mitolojiden Günümüze Zeytin Ağacı
10.00 | Tadım: Zeytinyağı Tadım Paneli
11.00 | Efeler'de Şimdi Enginar Zamanı
• Moderatör: Ege Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Serdar Çelenk
• Konuşmacı: Genç Kadın Girişimci ve Enginar Üreticisi Dilayda Bilğe
• Konuşmacı: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Taş
• Mutfak Atölyesi: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Öğrencileri
13.00 | Söyleşi: Slow Food Nedir? Citta Slow Nedir?
• Moderatör: Slow Food Türkiye Kurucu Lideri Nedim Atilla
• Konuşmacı: Citta Slow Türkiye Koordinatörü Bülent Köstem
14.00 | Söyleşi: Antik Çağda Yeme-İçme
• Moderatör: Ege Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Serdar Çelenk
• Konuşmacı: Profesyonel Turist Rehberi Müjde Tönbekici
15.30 | Yarışma: Yemekler Yarışıyor 3. Bölüm: Aydın Yöresi Tatlıları
• Jüri Üyeleri: Serdar Çelenk, Müjde Tönbekici, Mehmet Taş, Adem Pastanesi, İsmail Cem Karaca, Salih Güney, Nilgün Alper, Semih Çelenk, Duygu Kankaytsın, Özgür Beşkaya
17.00 | Mutfak Atölyesi ve Söyleşi
• Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Taş
• Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Öğrencileri
18.00 | Dünya Tiyatrolar Günü'nde Antik Çağ Dionysos Şenlikleri
19.00 | Ödül Töreni
20.00 | Gülşen Konseri