İletişim Merkezi

444 80 09

Whatsapp Hattı

0533 706 01 09

01.11.2021

ÖĞRENCİLERDEN MATEMATİK VE BİLİM PARKI’NA YOĞUN İLGİ

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiği Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı Efeler’deki öğrencilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Efeler’de, Aydın’da ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projeleriyle ‘İlklerin başkanı’ olarak adından söz ettiren Başkan Atay, ardı ardına açılışlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Başkan Mehmet Fatih Atay’ın eğitim alanında 6 Ekim’de hizmete açtığı; matematik, bilim ve eğlenceyi buluşturan Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı eğitimcilerin ve öğrencilerin beğenisiyle dolup taşıyor.

“EFELER’İN PARKI İLE MATEMATİK SOMUTLAŞTI”

Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı okul gruplarını ağırlamaya başladı. İlçedeki çeşitli yaş gruplarından öğrenciler, matematik öğretmenleriyle birlikte dersleri kapsamında parkı ziyaret ederek, okulda öğrendiklerini parkta görerek pekiştirme imkânı buluyor. Öğrencilerini gruplar halinde Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı’na getirdiklerini ifade eden Matematik Öğretmeni Gonca Akgünnü şöyle konuştu:

“7’nci sınıf öğrencilerimizle birlikte bugün matematik ve bilim parkını ziyaret ettik. Burada çok eğlendik, faydalı bir park olmuş. Burada matematiğin günlük hayatla ilişkisi kurulup, somutlaştırılmış. Ben de derslerimi anlatırken günlük hayatla ilişkilendirerek anlatıyorum. Böylece öğrencilerin aklında çok daha kalıcı oluyor. Bu parkı ilçemize kazandırdığı için Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a çok teşekkür ederiz.”      

“MATEMATİK PARKI SAYESİNDE DERSLERİMİZDE ÖĞRENDİKLERİMİZİ PEKİŞTİRİYORUZ”

Parkı ziyaret eden öğrencilerden Ilgın Deniz Süle ise, Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı’nın çok keyifli ve öğretici olduğunu ifade ederek, “Matematik derslerimizde öğrendiklerimizin görselini bu park sayesinde görebilmemiz çok güzel. Parkı çok sevdik, tüm oyuncakları denedik ve çok yararlı bulduk. Derslerimizde öğrendiklerimizi burada pekiştiriyoruz.” dedi.

DİĞER HABERLER

Tüm Haberler
©2023 Efeler Belediyesi.