İletişim Merkezi

444 80 09

Whatsapp Hattı

0533 706 01 09

28.06.2019

ŞANLI DİRENİŞ TİYATRO SAHNESİNDE

    Kızılcaköy’ün kadın direnişçileri, 11 aydır sürdürdükleri mücadelelerini sahneye taşıdılar.

Aydın Efeler İlçesi Kızılcaköy Mahallesi’nde 15 Ağustos 2018’den beri kurdukları çadırda, yapılması plânlanan jeotermal enerji santrallerine karşı sürdürdükleri mücadeleleriyle bir anda Türkiye gündemine oturan, direnişin simgesi haline gelen Kızılcaköy’lü kadınlar, direnişlerinin hikayesinin kaleme alındığı tiyatro oyunlarını sergiledi.

Dört aylık çalışmanın ardından, Seher Çenesiz tarafından kaleme alınan ve yönetilen tiyatro oyunu T.C. Efeler Belediyesi Muzaffer İzgü Kültür Merkezi’nde sergilendi. Tek perde olarak sahnelenen “Neymiş Bu Jeotermal?” adlı oyunda Kızalcaköy kadınları rol aldı. Oyun başlangıcından önce seyirciye jeotermal santralleriyle ilgili bugüne kadar yaşadıkları süreci özetleyen, incir ve zeytin üzerindeki zararlarını gösteren bir video izletildi. Mizahi bir dille sergiledikleri oyunda, Kızılcaköylü kadınlar bugüne kadar yaşadıkları süreci, kolluk kuvvetlerine karşı direnişlerini, neden jeotermali istemediklerini anlattılar.

Kızılcaköy kadınları, sahneledikleri oyun ile kültür merkezinde izdihama yol açtı. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği tiyatro oyununda, vatandaşın bir kısmı ayakta izlerken bir kısmı da aracından getirdiği katlanabilir sandalyelerini salonun merdivenine açtı. Yoğun ilgi gören oyunu oda başkanları, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, Efeler Belediyesi Birim Müdürleri ve vatandaşlar izledi.
 

“KIZILCAKÖY’LÜ KADINLARIMIZ ÇADIRDA, OYUNU HER GÜN YAŞIYORLAR”

Oyunun sahnelenmesinin ardından konuşan Seher Çenesiz, “ Artık öyle bir süreçteyiz ki, hesabın, çıkarın, hesaplaşmaların bitmesi ve herkesin birbirine destek olması gerektiği bir dönemden geçiyoruz. 8 Mart günü bu fikir ortaya çıktı. Kadınlarımız çadırda, sergilediğimiz oyunu her gün yaşıyorlar. Bunun için neler yapabileceğimiz ve nasıl bir oyun sergileyebileceğimiz konusunda tartıştık. Sonucunda bugün burada bu oyunu sahneledik. Bizler gönüllülük esası ile bu oyunu sahneye koyduk ve gönüllerini ortaya koydukları ve başta kendilerine sonra da bizlere inandıkları için Kızılcaköylü kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bir diğer teşekkür ise bu salonda bizim olmamızı destekleyen, bize her zaman destek sunan Efeler Belediye Başkanımız M. Fatih Atay’a çok teşekkür ediyorum. Umarım, Hayatının her alanında sorunlarımızı sanatla buluşturmaya devam edebiliriz.

Efeler’in korunması için mücadele eden Kızılcaköylü kadınlara Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından çiçek takdim edilirken, işleri nedeni ile il dışında bulunan T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’ın tebrik mesajı ile birlikte, kendilerini bundan sonraki süreçte de destekleyeceği mesajı iletildi.

DİĞER HABERLER

Tüm Haberler
©2023 Efeler Belediyesi.