01.06.2022 ALINAN KARARLAR

03.06.2022

BELEDİYE MECLİSİNİN 01.06.2022 TARİHLİ HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI

I. BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR

1. Belediye Meclisinin 09.05.2022 tarihli Mayıs Ayı Meclis Toplantısı II. birleşimine ait Zabıt Özetinin okunan haliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  2. Belediyemizin iş ve işlemleri için İcra Daireleri ve Mahkemelere verilmek üzere Kamu ve Özel bankalardan 3.0000.000,00 (üç milyon) TL süreli-süresiz şekilde geçici ve kesin teminat mektubu kredisi talep etmeye, bununla ilişkili mevduat, rehin ve kredi sözleşmelerini imzalamak üzere Belediye Başkanı M. Fatih ATAY’ a yetki verilmesine toplantıya katılan üyelerin oy çokluğu ile karar verildi.
  3. Efeler Belediyesi iştiraki Zeybek Kreş Enerji Turizm İnşaat Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin nakdi sermaye artırımı talebinin görüşülmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  4. Kick Boks Dünya Kupası Şampiyonu birincileri Elif Hayriye YILMAZ ile Fadime ÖZKAN' a, ikincisi Rabia Nur USLU' ya ödül verilmesi hususunun görüşülmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  5. İlçemiz A. Menderes Mahallesi 559 Sokak'ta bulunan alanda yeni yapılmakta olan parka Süleyman SEBA Parkı ve Çeştepe Mahallesi 7 Sokak'ta bulunan alanda yeni yapılmakta olan parka Ekrem TARGITAY Parkı isminin verilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  6. Efeler İlçesi, Çeştepe Mahallesi, 116 ada 1 Parsel numaralı mera vasıflı taşınmazda mera parselini en az bölecek şekilde tarafımıza tahsisi düşünülen arazide 7332 sayılı kanunun 13. (ek mad. 1) maddesi gereğince Geçici Hayvan Bakımevi kurulmasına toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  7. İlimiz Efeler İlçesi Ovaemiri Mahallesi için yapılan uygulama imar planı revizyonuna yapılan itirazın değerlendirilmesi hususunun görüşülmek üzere Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  8. İlimiz Efeler İlçesi Şevketiye Mahallesi 116 ada 15 ve 16 parsel nolu taşınmazlarda trafo alanı kullanımı getirilmesi amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hususunun görüşülmek üzere Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

M. Fatih ATAY