01.07.2021 ALINAN KARARLAR

05.07.2021

BELEDİYE MECLİSİNİN 01.07.2021 TARİHLİ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI I. BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR

1. Belediye Meclisinin 04.06.2021 tarihli Haziran Ayı Meclis Toplantısı II. birleşimine ait Zabıt Özetinin okunan haliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  2. Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği'ne Belediyemiz adına üye olunmasına, üyelik işlemleri ve diğer işlemler için Belediye Başkanı Mehmet Fatih ATAY'a yetki verilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  3. Sanat alanında ülkemize unutulmaz hizmetleri olan sanatçılarımızdan tiyatro ve sinema oyuncusu Adile Naşit'in isminin Efeler İlçesi'nde yaşatılması amacıyla Hasanefendi Mahallesi 1919 Sokak'ın isminin "Adile Naşit Sokağı" olarak değiştirilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  4. İlçemiz Zeybek Mahallesi Zeybek 4. Cadde ile l537 Sokağın kesiştiği alanda yeni yapılmakta olan parka Şehit Pilot Albay Dilaver KARSAVURANOĞLU isminin verilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  5. İlçemizde bulunan Aymas galericiler sitesi içerisinde yeteri kadar boş dükkân olmadığından; taleplerin ve yoğunluğun göz önüne alınarak sınırlarımız dâhilinde 04.05.2021 tarih ve 85 sayılı Efeler Belediye Meclis Kararına ek olarak Ata mah ASTİS Sanayi Bölgesi (Gıdacılar Bulvarının 696 Sokak ve Ata Bulvarı ile kesiştiği alan içerisinde bulunan dükkanlar) ile Tepecik Mah Ş.P.Er M.Ali Tosun Bulvarı üzerinde bulunan Marka Aydın ünvanlı Toptancılar Sitesi içerisinde bulunan 5(beş) adet dükkanın trafik yoğunluğunu, kaldırım işgaline, yaya ve yürüyüş imkânlarını engellemeyeceği değerlendirilen ve Aydın Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü olumlu görüşleri doğrultusunda, düşünülen adreslerin yeni bir galericiler sitesi kuruluncaya kadar açılmak istenen işletmelerin işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının düzenlemesi hususunun görüşülmek üzere Meclis Esnaf ve Pazar Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  6. İlimiz Efeler İlçesi Osman Yozgatlı Mahallesi 6164 ada 1 parsel nolu uygulama imar planında Polis Karakolu alanında kalan taşınmaz için Resmi Kurum alanı kullanımı getirilmesi amaçlı uygulama imar planı değişikliği hususunun görüşülmek üzere Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  7. 25.03.2021 tarih 31434 sayılı resmi gazetede yayınlanan Otopark yönetmeliğinde yer alan hükümler doğrultusunda; Efeler belediyemizce otopark grupları belirlenmediği için ruhsat aşamasında otopark bedel hesabı yapılamadığından otopark bedellerinin belirlenmesi hususunun görüşülmek üzere Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  8. İlimiz Efeler İlçesi Orta Mahalle 2799 ada 1 parsel nolu uygulama imar planında Yençok:12.00m (3 kat) kitle nizam koşullu küçük sanayi alanında kalan taşınmaz için, Yençok:12.00m (1 kat)  kitle nizam koşullu küçük sanayi alanı kullanımı getirilmesi amaçlı uygulama imar planı değişikliği hususunun görüşülmek üzere Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  9. Covid-19 salgını ile mücadelede gösterdikleri fiili çalışma ve katkıları nedeniyle Temizlik İşleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Mezarlık İşleri Müdürlüğünde kadrolu ve hizmet alımı suretiyle görev yapan ve isimleri belirlenen işçi vasıflı personelimize net 1.000,00 TL tutarında İkramiye ödemesi yapılması konusunda Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih ATAY’a yetki verilmesi hususunun görüşülmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  10. Efeler Belediyesi pazar yerleri işgaliye ücretlerinin yanında bir de “tahsis belgesi” adı altında pazarcı esnafından 5 senede bir yenilenmek kaydı ile ücret alındığından Pazar yeri tahsis ücretleri hususunun görüşülmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  11. İlçemiz sınırları içerisinde yer alan ve covd-l9 salgını nedeniyle faaliyetleri durdurulan işyeri ve işletmelere 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve 5393 sayılı Belediye kanununa dayanılarak, faal olarak çalışan işletmelere tek sefere mahsus olmak üzere 1.000,00 (bin) TL' den az olmamak koşuluyla, nakdi yardımda bulunulması hususunun görüşülmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

M. Fatih ATAY