03.10.2022 ALINAN KARARLAR

07.10.2022

BELEDİYE MECLİSİNİN 03.10.2022 TARİHLİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI

I. BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR

1. Belediye Meclisinin 05.09.2022 tarihli Eylül Ayı Meclis Toplantısı II. birleşimine ait Zabıt Özetinin okunan haliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  2. Efeler Belediyesi Kent Orkestrası kurulması hususunun görüşülmek üzere Meclis Kültür, Sanat, Spor ve Engelliler Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  3. 03.08.2017 Tarih ve 197 Sayılı Efeler Belediyesi Meclis Kararı ile belirlenen İçkili Alan Bölgesine ilave edilmesi ve güncellenmesi husususun görüşülmek üzere Meclis Hukuk ile Esnaf ve Pazar Komisyonlarına havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  4. 5393 sayılı Belediye Yasasının “Diğer Kuruluşlarla İlişkiler” başlıklı 75 nci maddesine istinaden, Belediyemizin görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda, gerek Mahalli İdare Kurumlarıyla, gerekse de diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla yapım, bakım, onarım vb. asli görev ve hizmetlerimiz kapsamında bulunan projelerin hayata geçirilmesi için faaliyetlerin gerçekleştirmesi adına Belediye Başkanı M. Fatih ATAY’a yetki verilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  5. Efeler Belediyesi yetki ve sorumluluğu altındaki cadde, sokak, yol, meydan ve diğer tüm yerlerdeki fiber-optik kablo ve diğer hatlardan alınacak Geçiş Hakkı Ücretleri ile ilgili konularda Efeler Belediye Başkanlığına yetki verilmesi hususunun görüşülmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  6. 2023 yılı Performans Programı görüşülmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  7. 2023 yılı Gelir Ücret Tarifesi görüşülmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  8. 2023 yılı ve izleyen iki yıla ait Gelir ve Gider Bütçesi görüşülmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  9. 25.03.2021 tarih 31434 sayılı resmi gazetede yayınlanan Otopark Yönetmeliğinde yer alan hükümler doğrultusunda, Otopark bedellerinin belirlenmesine esas olacak konuların görüşülmek üzere Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  10. İlimiz Efeler İlçesi Güzelhisar Mahallesi 836 ada 12, 15 ve 16 parseller ile 1513 ada 16, 17, 18 parsel nolu taşınmazlar, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin 11.01.2018 tarih ve 24 sayılı kararı ile onaylı 1/5000 ölçekli nazım imar planında orta yoğunluklu gelişme konut alanı, eğitim alanı, ibadet alanı, park, yeşil alan, otopark alanı içerisinde yürürlükte olan UİP 2131 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hususunun görüşülmek üzere Meclis İmar Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  11. 2022 yılı Gelir Ücret Tarifesine yeni bir gelir kaleminin eklenmesi hususunun görüşülmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

M.Fatih ATAY