05.07.2021 ALINAN KARARLAR

05.07.2021

BELEDİYE MECLİSİNİN 05.07.2021 TARİHLİ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI II. BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR

1. Belediye Meclisinin 01.07.2021 tarihli Temmuz Ayı Meclis Toplantısı I. birleşimine ait Zabıt Özetinin okunan haliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  2. İlçemizde bulunan Aymas galericiler sitesi içerisinde yeteri kadar boş dükkân olmadığından; taleplerin ve yoğunluğun göz önüne alınarak sınırlarımız dâhilinde 04.05.2021 tarih ve 85 sayılı Efeler Belediye Meclis Kararına ek olarak Ata mah ASTİS Sanayi Bölgesi (Gıdacılar Bulvarının 696 Sokak ve Ata Bulvarı ile kesiştiği alan içerisinde bulunan dükkânlar) ile Tepecik Mah Ş.P.Er M.Ali Tosun Bulvarı üzerinde bulunan Marka Aydın ünvanlı Toptancılar Sitesi içerisinde bulunan 5(beş) adet dükkânın trafik yoğunluğunu, kaldırım işgaline, yaya ve yürüyüş imkânlarını engellemeyeceği değerlendirilen ve Aydın Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü olumlu görüşleri doğrultusunda açılmak istenen işletmelerin işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının düzenlenmesine ve yeni bir oto galericiler sitesi kurulmasını müteakip bu ruhsatların iptal edilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  3. Covid-19 salgını ile mücadelede gösterdikleri fiili çalışma ve katkıları nedeniyle Temizlik İşleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Mezarlık İşleri Müdürlüğünde kadrolu ve hizmet alımı suretiyle görev yapan ve isimleri belirlenen işçi vasıflı personelimize net 1.000,00 (Bin) TL tutarında İkramiye ödemesi yapılması konusunda Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih ATAY’a yetki verilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  4. Efeler Belediyesi Pazar Yerleri tahsis ücretlerinin 10/07/2014 tarih 68 sayılı Meclis kararı ile alınan Efeler Belediyesi Açık ve Kapalı Semt Pazar Yerleri Yönetmeliğinin 9. maddesinin 1. fıkrasına ve aynı yönetmeliğin 11. maddesinin 1. fıkrasına göre alındığından, alınan ücretlerin kaldırılması talebinin reddine toplantıya katılan üyelerin oy çokluğu ile karar verildi.
  5. Belediyemizce Covid-19 Pandemi dönemi içerisinde mülkiyeti belediyemize ait olan kapanan esnaflar için kira almama, Pazar yerleri için işgaliye ücretinin kaldırılması gibi yardımlarda bulunulmuş olup, yasal olarak nakdi ödeme yapılamayacağından talebin reddine toplantıya katılan üyelerin oy çokluğu ile karar verildi.
  6. Efeler İlçesi Osman Yozgatlı Mahallesi 6164 ada 1 parsel nolu taşınmazda yapılan TEKLİF09798541 UİP-09246915 plan işlem nolu 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 26.Maddesine göre kamu yararı amaçlı olduğu gerekçesiyle uygun olduğundan kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  7. Efeler belediyemizce otopark grupları ve otopark bedellerinin belirlenmesi talebinin incelenmek üzere ertelenmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  8. Efeler İlçesi, Orta Mahalle 2799 ada 1 parsel nolu taşınmazda yapılan TEKLİF-09315860 UİP09874008 plan işlem nolu 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 26.Maddesine göre sosyal ve teknik altyapı dengesini bozmadığı gerekçesiyle uygun olduğundan kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.

M. Fatih ATAY