İletişim Merkezi

444 80 09

Whatsapp Hattı

0533 706 01 09

03.04.2020

KAPALI PAZAR YERLERİNE ALTERNATİF ÇÖZÜM

Efeler Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyeti durdurulan Efekent Kapalı Pazar Yeri için alternatif bir alan belirledi. Başkan Atay, yeni pazar yerinde alışverişin güvenle yapılabilmesi için sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Efeler Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Fatih, Efekent ve Ata mahallelerinde bulunan kapalı pazar yerlerini kapatmıştı. Virüsün ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana büyük bir titizlikle çalışmalar yürüten Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, pazar yerlerinin kapatılması ile mahalle halkının mağdur olmaması için talimat verdi.

Efeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan yeni düzenlemeyle geçici süreliğine alışverişin durdurulduğu Efekent Kapalı Pazar Yeri’ne alternatif bir alan belirlendi. Cumartesi Pazarı’nın kurulacağı yeni adres, Girne Mahallesi 2215 Sokak ve Naim Süleymanoğlu Caddesi olarak belirlendi.

Efeler halkına SMS ile gönderilen ve belediyenin sosyal medya hesaplarında paylaşılan bilgilendirme metninde; “Efeler Belediyesi olarak koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetini durdurduğumuz Efekent Kapalı Pazar Yerimiz sosyal mesafe gözetilerek yapılan yeni düzenleme ile Girne Mahallesi 2215 Sokak ve Naim Süleymanoğlu Caddesi’nde kurulacaktır. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler dileriz” ifadelerine yer verildi.

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay konu ile ilgili olarak, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgınının önleme amacıyla kapalı pazar yerlerini kapatma kararı almıştık. Salgını önleme çalışmalarımız birçok farklı tedbirle devam ediyor. Ancak Efeler halkının bu süreçte temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için alternatif pazar alanları belirliyoruz. Bu alanlarda da belediye çalışanlarımız hijyen standartlarına uyulması için pazarlarda maske ve eldiven dağıtıyor, ateş ölçümü yapıyor ve alanları özenle dezenfekte ediyorlar. Alışveriş için pazara gidecek vatandaşlarımızdan sosyal mesafeyi korumaları hususunda titiz davranmalarını rica ediyorum. Bu sayede gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapabilirler” diye konuştu.

 

DİĞER HABERLER

Tüm Haberler
©2023 Efeler Belediyesi.